Na zes maanden zonder fysieke netwerkbijeenkomsten kon het eindelijk weer, al was het wel in aangepaste vorm. Vanwege de coronarichtlijnen organiseerde OV IJmond dit jaar een zomerrally in plaats van een barbecue. Stichting Noordzeevis uit IJmuiden was trots partner en medeorganisator van deze eerste race om de OV IJmond Zomerrally Wisseltrofee.

In Beverwijk en Velsen-Zuid vertrokken zaterdagochtend 15 augustus bijna 40 auto’s voor een verrassende rit door de IJmond. Onderweg was het opletten geblazen, want de routebeschrijving luisterde erg nauw en bovendien moesten er verschillende vragen worden beantwoord. Uiteraard verzorgde Stichting Noordzeevis uit IJmuiden samen met haar ambassadeurs dat de deelnemers onderweg voorzien werden van een drankje en een hapje.

Nadat iedereen terug was op de startlocatie kon de jury beginnen met het nakijken van de vragenformulieren. De snelheid waarmee de rally was volbracht speelde geen rol, maar wel of een deelnemer minder of juist meer kilometers nodig had gehad. Het team van Office Projects bleek als enige het exacte aantal kilometer gereden te hebben. Bovendien had dit team de meeste vragen goed. Daarmee werden Rick Paardekooper, Just Ritskes en Friso Huizinga de eerste winnaars van de OV IJmond Zomerrally Wisseltrofee.

De 94 kilometer lange rally liet zien hoe veelzijdig de regio is. Van de haven in IJmuiden tot het tuindersgebied in Heemskerk en van het uitgestrekte Spaarnwoude tot het waterrijke Uitgeest. Tijdens de tussenstops stond onder meer paella, zeeduivel, oesters, paling, zalm en haring klaar voor de deelnemers, bereid door de ambassadeurs van Noordzeevis uit IJmuiden.