Nieuwe ambassadeurs Stichting Noordzee uit IJmuiden

Het jaar 2020 is voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden goed begonnen. In de eerste twee maanden meldden maar liefst zes bedrijven zich aan als ambassadeur voor Noordzeevis.

Twee filialen van Sligro, restaurant Hokkai, evenementenbureau PBN, Ondernemersvereniging IJmond en het IJmuider zee- en havenmuseum sloten zich aan.

Als ambassadeur voor Noordzeevis uit IJmuiden leggen deze bedrijven zich toe op het promoten van het imago en de consumptie van Noordzeevis. Samen met eerder aangesloten ambassadeurs als Ecoseafood, gemeente Velsen en zeevishandel Mercuur wordt ervoor gezorgd dat dit gezonde streekproduct collectief onder de aandacht wordt gebracht.

Horeca inspireren via groothandel

Een welkome nieuwe aanwinst voor de IJmuidense promotiegroep zijn Sligro Amsterdam en Alkmaar. In deze filialen wordt vanaf heden extra aandacht geschonken aan lokaal aangelande vis. Met een horecagroothandel als ambassadeur wil de stichting nog veel meer horecagelegenheden inspireren eens een ander visje op het menu te zetten dan voor de hand liggende soorten als geïmporteerde zalm of tonijn.