Lancering Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden

Op 11 december vindt de lancering plaats van de nieuwe Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden zichzelf, die zich zal gaan inzetten voor waardering van IJmuidense vis in de regio. De lancering vindt plaats in de kookstudio van Pluijm’s Eetbare Wereld in IJmuiden van 16:00 tot 17:30 uur.

De afgelopen maanden hebben tientallen belanghebbenden en belangstellenden uit de IJmuidense vissector overlegd hoe in IJmuiden aangelande verse vis beter op de (menu)kaart kan worden gezet. Hun inspanningen hebben geresulteerd in de ‘Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden’ die de promotie van IJmuidense vis op zich gaat nemen.

Het stichtingsbestuur bestaat uit Tim van Zeben (vishandel Mercuur) als voorzitter en Rick Tel (van de gelijknamige vishandel), Agnes Leewis (Nederlands Visbureau), vishandelaar Nico Waasdorp, Martijn van der Schaaf (Rabobank IJmond) als overige bestuursleden. De gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden N.V ondersteunen het bestuur. Zij stellen zich tot doel om samen met enthousiaste ondernemers en partners (het verhaal van) Noordzeevis uit IJmuiden met passie uit te dragen in de regio.

Een eerste wapenfeit betreft de presentatie van het boek ‘Noordzeevis uit IJmuiden’: een boek vol verhalen en recepten’. De presentatie hiervan vindt plaats tijdens de lancering van de stichting op 11 december. Vanaf dat moment is het boek tevens verkrijgbaar bij de erkende boekhandel en op deze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s